Apple ontzettend populair in Europa dankzij iPhone 7 en iPhone 7 Plus

0

De iPhone 7 presteert nog altijd geweldig in Europa. Het nieuwe toestel van Apple heeft de afgelopen maanden een flink deel van de smartphonemarkt veroverd en presteert vooral in Engeland erg goed. Het aandeel van iOS in Europa is de afgelopen maanden gestegen met 5,7 procent tot 20,7 procent. Deze stijging heeft Apple met name te danken aan de lancering van zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus.

Android is met 69,4 procent nog altijd marktleider in Europa, volgens de cijfers van onderzoeksbureau Kantar. Windows Phone volgt op afstand met een licht gedaald aandeel van 8,7 procent.

Vooral in het Verenigd Koninkrijk doet de iPhone 7 het goed. Het bedrijf heeft daar een marktaandeel van bijna 40 procent, en zag het marktaandeel na de lancering van de iPhone 7 en 7 Plus weer flink stijgen. Daarnaast hebben veel gebruikers in Engeland hun oude iPhone ingeruild voor een nieuwe iPhone 7.

Reguliere iPhone 7 verkoopt beter

Uit de cijfers blijkt verder dat de iPhone 7 een stuk populairder is dan de iPhone 7 Plus. De reguliere iPhone 7 verkoopt vier keer meer dan zijn grotere broer. Verder blijkt uit de data dat vooral mannen (65 procent) bij de early adopters behoren in de leeftijd van 16 tot 24 jaar (34 procent). De meeste kopers willen een iPhone 7 kopen of een iPhone 7 abonnement afsluiten vanwege het grotere scherm, het design en vanwege de 4G-mogelijkheden.

Delen

Over de schrijver

Comments are closed.