Apple stelt iOS 8.3 beschikbaar

0

Apple zou het plan hebben om toekomstige betaversies van iOS vrij te gaan geven aan het grote publiek. Hiermee zou het bedrijf volgende maand al mee gaan beginnen, het gaat om de betaversie van iOS 8.3. Voorlopig zal deze publieke testversie nog wel aan een beperkte groep worden voorbehouden. Dit is wat 9to5Mac meldt, de website het heeft vaak bij het rechte eind. De site baseert het verhaal op diverse onbekende bronnen die al bekend zouden zijn met de plannen van Apple. De bronnen zeggen dus dat de komende versie van het mobiele besturingssysteem van iOS 8.3 als publieke bèta via het AppleSeed programma wordt vrijgegeven. Door de versie aan publiek beschikbaar te stellen zouden bugs sneller moeten worden opgespoord.


Nederlandse Siri
In de nieuwe versie van iOS verschijnt Siri in het Nederlands . Siri is de spraak assistent dat gebruikt wordt op oude iPhone modellen vanaf de iPhone 4S maar ook op de nieuwere modellen zoals de iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Op andere Apple apparaten is Siri ook te gebruiken zoals op de iPad met Retina display, iPad mini, en de 5e generatie iPod touch. Internet is nodig om Siri te kunnen gebruiken.

Volgens de bronnen zal de publieke testversie zich beperken tot een groep van maximaal 100.000 vrijwilligers. Zo houdt Apple de bèta nog enigszins exclusief, aldus 9to5Mac. iOS 8.3 zal de eerste versie zijn die voor publiek uit te proberen is. In januari werd deze versie al aan ontwikkelaars aangeboden. Dit was opvallend omdat Apple de versie 8.2 nog niet eens heeft uitgebracht voor consumenten. iOS 8.3 bevat bijgewerkte versies van het Emoji-keyboard, CarPlay en spraak assistent Siri. Al eerder maakte Apple een testversie van een besturingssysteem openbaar om sneller bugs op te sporten. Dat deed Apple vorig jaar met OS X Mavericks en in 2001 met een vroege versie van Mac OS X 10.0.

Delen

Over de schrijver

Comments are closed.